Daniel Engman på hemmaplan

Daniel Engman är tillbaka på hemmaplan när Norrbotten Big Band avslutar turné med konsert på Forum på söndag.

Sanna Martin och Daniel Engman. Foto: Moa Szybalsky Hjalmarstål

I år fyller kompositören och låtskrivaren Stephen Sondheim 90 år. Han fick sitt genombrott som textförfattare till Leonard Bernsteins West side story och ses idag som den i särklass främste upphovsmannen inom musikalgenren. Och vilka passar bättre som solister när Norrbotten Big Band nu väljer att hylla musikallegendaren än Sanna Martin och Älvsbyns egen Daniel Engman – två av Sveriges starkast lysande musikalstjärnor!

-Det känns så fint att få komma hem till Älvsbyn nu när läget är som det är på alla sätt med både branden på polarbröd o pandemi i samhället och försöka sprida lite musikglädje live.

-Önskar bara att fler hade kunnat få komma och se konserten, säger Daniel.

-Ja, allt med den här turnén känns så himla lyxigt fyller Sanna i. Att först och främst att äntligen få spela igen, sen att hylla en kompositör som vi båda älskar men alldeles för sällan får framträda med men också att få göra det tillsammans med just Norrbotten Big Band och Mathias Lundqvist.

De berättar hur häftigt det är att stå mitt i musiken, hur det uppstår en speciell sorts symbios när man är så nära musikerna – till skillnad från när man uppträder med en renodlad musikal. Även för storbandet, och publiken, är arrangemangen av Mathias Lundqvist något helt nytt – mötet mellan storbandsmusiken och musikalgenren har, tills nu, varit lite av outforskad mark. Men av publikens reaktioner att döma är det ett vinnande koncept då turnén har redan mötts av idel lovord – det här vill ni inte missa!

Platsen är den 27 september kl.15:00 på Forum.
Fri entré men begränsat antal platser – biljetter hämtas på biblioteket.

Läs mer om turnén på Norrbottensmusikens hemsida 

Text och Foto: Moa Szybalsky Hjalmarstål – Norrbottensmusiken

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.