”Coronaanpassad” surströmmingsfest hos PRO

Till mångas glädje blev det surströmmingsfest även detta år. Ett 50-tal medlemmar hade mött upp. Arrangemanget i år blev annorlunda p.g.a. Covid 19, det var tre sittningar med max 20 personer varje sittning.

Ordförande Sigvard Lundgren hälsade välkommen och gav lite information. Han berättade att PRO Älvsbyn har fått 25 000: – av Framtidsbanken, ett mycket välkommet bidrag i dessa tider. PRO:s aktiviteter från mars månad har ställts in så intäkterna har uteblivit, tyvärr har inte utgifterna också gjort detsamma. Vi har bl.a. en lokalhyra som ska betalas varje månad.

Köksgruppen hade gjort en höstlik och välkomnande dukning. Det tog inte lång tid innan alla var i gång med ätandet, samtalen likaså. Undertecknad höll i underhållningen med en surströmmingsvisa i form av allsång och läste om vilka salterier som tillverkar surströmming. ABF:s utställning om surströmmingens historia förevisades. Leif Nyberg tog fram gitarren och spelade några låtar som uppskattades.

Efter maten serverades kaffe och ”nobless mazariner” som våran Irma bakat. Kakorna gjorde sådan succé att många vill ha receptet med sig hem.

Till sist var det dags för dragning av det obligatoriska lotteriet som gjorde ett antal vinnare glada.

Sista gänget gick hem vid 21-tiden. Ett mycket lyckat och uppskattat arrangemang där vi som ordnat kalaset fick både applåder och ett positivt omdöme.

Text: Ann-Catrin Nordlund
Bild: Jan-Erik Lindmark
PRO Älvsbyn

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.