Älvsbyn har bäst företagsklimat i länet

23 SEP 2020
Skrivet av :

Tomas Egmark och Hans Andersson, Foto Peter Lundberg

Den 23 september presenterade organisationen Svenskt Näringsliv undersökningen Företagsklimat. I årets ranking av företagsklimatet i Sveriges kommuner placerar sig Älvsbyns kommun på förstaplatsen i Norrbotten.
-Det känns otroligt roligt att vårt arbete med att stärka företagsklimatet fortsätter att ge utdelning. För tredje året i rad har vi förbättrat vår position i rankingen och det visar att vi gör många saker rätt och på rätt sätt, säger Tomas Egmark, kommunalråd i Älvsbyns kommun.
Rankingen bygger på officiell statistik och en enkät till företagare i kommunen från Svenskt Näringsliv. Totalt svarade över 32 000 företagare i Sverige på årets enkät som genomfördes mellan januari och mars 2020.
-För första gången sedan rankingen startade för 20 år sedan har vi tre Norrbottenskommuner på topp-100 listan, Älvsbyn, Arjeplog och Bodens kommun. Företagsklimatet är viktigare än någonsin för att få igång en återstart av ekonomin säger Hans Andersson, regionchef Svenskt Näringsliv Norrbotten.

Älvsbyns kommun har under de senaste tre åren gjort en förbättring med i snitt 30 platser per år. I Sverigerankingen klättrar Älvsbyns kommun 50 placeringar i år till plats 85 av Sveriges 290 kommuner.

-Vi har ett stort fokus på företagandet eftersom företagen är otroligt viktiga som motorer för kommunen som helhet, säger Tomas Egmark.

Hela rankinglistan finns på här!

Älvsbyns kommun är ett utpräglat företagarsamhälle med näringslivsverksamhet i hela kommunen. Den långsiktiga planen för näringslivet finns beskrivet i kommunens Vision 2030. Ledordet är ”Företagsamma människor och konkurrenskraftiga företag i gemenskap leder Älvsbyns kommun vidare i en hållbar utveckling.”

Källa: Älvsbyns kommun

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.