Statsministerbesök på Polarbröd

31 AUG 2020
Skrivet av :

BILDEXTRA: Vid 16-tiden på måndagen kom statsminister Stefan Löfven (S) tillsammans med arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) till Polarbröd.

Statsministern besöker Polarbageriet i Älvsbyn en vecka efter storbranden. Foto: Johan Gunséus

Detta för att träffa Polarbröd:s ledning och kommunens representanter i Polarbrödskoncernen lokaler intill brandplatsen.

Efter en genomgång av händelsen av Polarbröd och läget idag, fick även Älvsbyns kommunlednings representanter föredra vad de nu prioriterar.
Inom Polarbröd:s ledning jobbas det hårt med dialog med fackförbunden, försäkringsbolag, kommunen och regeringen för att försöka ta fram bra lösningar för de personer som i nuläget saknar jobb. De ser även över organisationen i dialog med facket. De prata med sina kunder om deras behov, vad de behöver för att bygga upp ett nytt bageri och även titta på vad de behöver i framtiden.

Statsminister Stefan Löfven Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Statsminister Stefan Löfven såg lättad ut över att få vara på plats och se bedrövelsen, som skakat om hela Älvsbyn:
-Det är oerhört tufft för Älvsbyn och Norrbotten när så många arbetstillfällen riskerar att gå förlorade.
-Först skall vi lyssna vad Älvsbyn behöver, vi skall inte tala om för dom vad som behövs.
-Det här är ett stort slag för Älvsbyn och vi skall se vilka verktyg som vi behöver sjösätta, sa Statsminister Stefan Löfven.

Arbertsmarknadsminister Eva Nordmark Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark som också var på plats och sa:
-Polarbröds bageri brann ner och 260 anställda står utan jobb!
-Det känns viktigt att få en bild av läget, sa Eva Nordmark.

-Att nu lova något är inte rätt att ta idag, utan vi har nu sett och hört både företaget och kommunen om denna katastrof, sa Statsminister Stefan Löfven, innan gick ut på en rundvandring i brandområdet.

Bilder från ministerbesöket

 

Foto: Krister Palm

Polarbröd-Pressmeddelande från dagens besök
I dag besökte statsminister Stefan Löfven (S) och arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) Älvsbyn för att träffa representanter från Polarbröd, kommunen och facket.
Syftet med mötet var bland annat att diskutera brandens följdeffekter på sysselsättningen i Älvsbyn.
– Det var ett bra möte där vi fick chans att föra givande samtal om Polarbröds och Älvsbyns framtid, säger Karin Bodin, koncern-vd för Polarbröd.

Mötet avslutades med en promenad på området där ministrarna fick en uppfattning av brandens omfattning.
– Jag upplevde att både statsministern och arbetsmarknadsministern lyssnade och tog in Polarbröds framtidstro och vår starka vision. Att Polarbröds logotyp är intakt ovanför entrédörren är ett tecken på att vi ska komma tillbaka, säger Anders E Johansson, vd för Polarbröd.

Deltog på mötet gjorde – förutom ministrarna, Karin Bodin och Anders E Johansson – bageriets platschef Lilian Nilsson, kommunalråd Tomas Egmark, kommunchef Magnus Nordmark samt fackombud Stefan Hortlund – klubbordförande för Livsmedelsarbetareförbundet.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.