Anpassad sommarskidskola

11 AUG 2020
Skrivet av :

Norrbottens skidförbund i samarbete med Älvsby folkhögskola, Älvsbyns idrottsgymnasium och Svenska skidförbundet genomför i veckan en Corona anpassad sommarskidskola med ungdomar från Norrbotten födda 2005-2008 den 10-13/8 på Älvsby folkhögskola.
Ett drygt fyrtiotal skidungdomarna från länet är indelade i två grupper som tränar och äta på olika tider, de sover i alla klassrum i hela skolan, vilket innebär att det max är 6 personer i ett stort klassrum.
Tränare för dessa ungdomar är elever från idrottsgymnasiet i Älvsbyn med stöd av tränarna (Anton Hallor och Sofia Sepänmaa Sparv) på idrottsgymnasiet och på Älvsby folkhögskola (Rikard Larsson).
Anders Strid, längdkonsulent från Svenska skidförbundet kommer och bidrar på något pass samt håller föreläsning för ungdomarna.
Många föreningar är så små idag att det blir enklare och roligare om man samarbetar, genom att vara ledare på sommarskidskolan ger möjlighet att lära känna ledare från andra föreningar, man kan dessutom få en del tips på olika träningsaktiviteter.

Sommarskidskolan kommer att fokusera på att främja kamratskap mellan ungdomarna, bland annat genom att ha en utmaning i form av snapchat rally under flera tillfällen under veckan där sista träningspasset blir finalen.

Ledare som ansvarar för kvälls och nattpassen är föräldrar från Norrbottens skidklubbar.
Ansvarig på plats är Monica Johansson vid Älvsby folkhögskola.

Kommer mer
Redan den 12-16/8 kommer nästa läger med 10 juniorer från Norrbottens skidklubbar och tre tränare ingår i projektet Team Sparbanken Nords lägersatsning till Älvsby folkhögskola för ett läger.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.