Jakten på ”Jägarna” har börjat

18 JUN 2020
Skrivet av :

Bengt Strandberg och Tomas Egmark

Den 13 juni genomfördes ett castingmöte och vid onsdagens digitala näringslivsfrukost fanns Tove Birgersson Fallgren, Harmonica Films, med på videolänk där hon berättade om inspelningsplanerna.

 

Även denna gång filmades frukosten och går att se digitalt på visitalvsbyn.se. Bengt Strandberg, näringslivschef gjorde sitt sista framträdande då han avslutar sin anställning i Älvsbyn under juli månad.
Efter den enorma succén som den första TV-serien hade kommer inspelningen av andra säsongen att börja under hösten.
Tove Birgersson Fallgren, Harmonica Films, berättade lite om inspelningen men ville ju såklart inte gå in på handlingen.
– Ett gammalt fall kommer tillbaka, säger hon.
Erik Bäckström, polisen som flydde storstan för att uppleva lugnet, är givetvis tillbaka i form av Rolf Lassgård. Om den populära hunden Bella dyker upp får vi däremot vänta och se.
”Jägarna” är ju en stor produktion, totalt kommer ett 40-tal personer att komma till kommunen plus skådespelare, men det räcker inte.
– Vi kommer att behöva hjälp av bland annat chaufförer men även andra grupper, berättar Tove vidare.
Dessutom tillkommer alla statister. Inspelningen börjar till hösten.

Bengt Strandberg passade på vid intervjun att föreslå en vinterversion av ”Jägarna”, så det kanske kan bli ytterligare en episod, då i djupsnö där Erik Bäckström jagar skurkarna nedför Kanisberget.
Nu tar CE Allservice över Selholmens camping, tidigare har de fått arrendet på Kanis och ska även sköta kiosken i Lomtjärnsparken. Roger Carlberg berättade om företagets planer vid frukostmötet.
– Jag och familjen flyttar från Töre. Selholmen kom ju på lite hastigt men det ska nog ordna sig. Campingen är ju mycket populär och brukar bara fullbokad. Väldigt många återkommer år efter år. Men vi har även planer inför framtiden.
Roger kan tänka sig någon form av caféverksamhet på själva Selholmen med trubaduraftnar och dylikt.
– Men inte i år, vi hinner inte helt enkelt. Men planer finns, så kanske den gamla anrika festplatsen kan få nytt liv igen.
Roger föreslog även en trappa uppför Kanisberget som ett inslag att göra berget mer intressant att besöka sommartid.

Årets ”Knalledag” blir den tredje juli, men denna gång utan ”knallar”. Istället kommer butiksägarna själva att knalla ut på Storgatan.
Tomas Egmark, kommunalråd, berättade att coronaläget i Älvsbyn är lugnt men betonade att än får vi inte slappna av.
– Kommunen har full beredskap i sommar, sade han. Det är viktigt att alla följer folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Vi jobbar även vidare för att få ett beslut i Laverfrågan. En gruva i Laver vore positivt för kommunen, men vi vill ha ett beslut i frågan så att vi får ett avslut och kan börja planera vare sig beslutet blir positivt eller negativt.
Frukosten avslutades av Bengt Strandberg som gjorde en resumé av sina tre år och poängterade att vi tillsammans har fört Älvsbyn högst upp till nummer ett, som den företagsvänligaste kommunen i Norrbotten.
– Nu gäller det bara att fortsätta. Älvsbyn behöver expansion. För trots hur det ser ut just nu, så kommer det en framtid.

Text: Lars-Eric Lundberg
Foto: Sterling Nilsson

Se Frukosten här!

Foto: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Tidigare Lokalredaktör för NSD i Älvsbyn. Därefter datatekniker och nu personlig assistent som väntar på Pension