Svenska Dansbandsveckan ställs in

08 MAJ 2020
Skrivet av :

Dansbandsveckan i Malung 2020 13-19 juli ställs in och välkomnar alla tillbaka till 2021.
Vi har fram till nu hoppats att man skulle kunna genomföra årets dansbandsvecka. Nu blir det inte så.
Kommittén för Svenska Dansbandsveckan i Malung har beslutat att ställa in 2020 – och välkomnar alla tillbaka till 18-24 juli 2021.
Liv och hälsa är alltid det viktigaste. Svenska Dansbandsveckan i Malung anser att risken att bli smittad av Covid-19 viruset är för stor när många människor samlas för att dansa tillsammans.
Dansbandsveckan har följt Folkhälsomyndighetens rekommendationer och utifrån det dragit slutsatsen att det inte kommer att vara genomförbart att samla så många människor i Malung.
Det finns heller inget idag som tyder på att Folkhälsomyndigheten kommer att ändra på rekommendationen om begränsningen av folksamlingar på max 50 personer, utan att det även kommer att gälla framåt.

Vi vill självklart inte orsaka att viruset sprids vidare bland våra dansgäster, dansbanden, artister, funktionärer, sponsorer och Malungsbor.
Hälsan går alltid i första hand.

Beslutet att ställa in är oerhört tråkigt och tungt att fatta.
Svenska Dansbandsveckan i Malung är ju ”årets roligaste vecka” för alla dansband och dansgäster från hela Norden och för många företag, föreningar, sponsorer och Malungsborna.
Vi hoppas ändå att alla har förståelse för beslutet, trots att det får stora negativa konsekvenser för så många.

Källa: Svenska Dansbandsveckan

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.