Älvsby Parasport – vinnaren till ATG Drömfond Parasport

Älvsby Parasport – så heter den allra första vinnaren i nyinstiftade ATG Drömfond – Parasport.

– Pengarna från ATG Drömfond innebär drömmar, glädje, gemenskap och generösa möjligheter för vår förening, säger Marianne Kortesoja, från Älvsby Parasport, som nu får 100 000 kronor av ATG Drömfond för att vidareutveckla sitt projekt.

Föreningen från Älvsbyn i Norrbotten skulle ha varit på plats vid Paralympiatravet på Åby på lördagen för att ta emot sitt pris.
Men på grund av coronapandemin och dess restriktioner så kommer utdelningen att ske vid ett senare tillfälle.

Marianne Kortesoja – Foto: Sterling Nilsson

Bland alla sökande fastnade juryn – som består av Parasport Sveriges ordförande Åsa Llinares Norlin, paralympiska guldmedaljören Helene Ripa, Peter ”Foppa” Forsberg och ATG:s hållbarhetschef Maria Guggenberger – för Älvsby Parasport, med följande motivering:

”Älvsby Parasport får 100 000 kronor för sitt arbete med att inkludera alla, oavsett funktionsnedsättning, i träning.
Förutom träning, har Älvsby Parasport även sociala aktiviteter för sina medlemmar.
De träffas och fikar, tränar på första hjälpen och diskuterar dagsaktuella händelser.
Föreningen fyller året runt en stor funktion för sina medlemmar.”

För pengarna från ATG Drömfond Parasport planeras en rad nya aktiviteter.
Bland annat en långhelg med vandring i Abisko Nationalpark och i framtiden finns tankar på möjliga samarbeten för att kunna utbilda sina parasportare till friluftsguider.

Helene Ripa, ambassadör för ATG Drömfond Parasport och själv en av Sveriges mest framgångsrika paralympier, hyllar Älvsby Parasport för föreningens insatser:
– Älvsby Parasport tycker jag väl representerar det som är själva hjärtat inom idrotten – att ge individen ett sammanhang där de kan vara aktiva och utvecklas på sina villkor, att hitta glädjen i att vara tillsammans.

ATG Drömfond Parasport är ett nytt initiativ inom ramen för det 25-åriga samarbetet mellan ATG och den svenska parasporten. Helene Ripa uppmanar fler föreningar att ansöka om att få ta del av möjligheterna som ATG Drömfond Parasport innebär.
– Det krävs inte mycket för att göra stor skillnad, men för många föreningar kan ATG Drömfond Parasport vara det som gör det genomförbart. Och det gör mig glad att få vara ambassadör för ATG Drömfond Parasport.

Facebook

Källa: ATG Pressmeddelande 2020-04-25

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.