Välbesökt Onsdagscafé bjöd på skratt

06 MAR 2020
Skrivet av :

Varannan vecka bjuder Svenska kyrkan Älvsby Församling in till Onsdagscafé med innehåll. Redan vid fikat kunde man se att dagens föreläsning, eller kanske föreläsaren, var ett stort dragplåster. Rubriken ”Kroppsspråket” ledde till tankar och samtal redan innan Bertil Mannesson tog till orda. 

Efter fikastunden förflyttade sig alla till föreläsningssalen bredvid och innan klockan var slagen hade runt 80 besökare samlats i lokalen.  Sorlet lade sig snabbt när pastorsadjunkt Margit Johansson gick fram och inledde samlingen med psalmsång och bön varefter Bertil Mannesson äntrade podiet.

Bertil Mannesson föreläste med mycket humor och värme.

Mannesson uttryckte sig öppet, engagerat och humoristiskt; hans berättelse var både personlig och saklig. Hans framförande lockade ideligen till skratt och till eftertänksamhet. Han tog upp hur viktig beröring kan vara, likaså blickar m.m. Under den nära timmeslånga presentationen lyfte Bertil förstås även fram de klassiska poserna med de korsade armarna över bröstet samt olika typer av handslag och mycket mer. Han var däremot noga med att säga att man inte ska vara alltför snabb med att tolka kroppsspråket, eftersom det kan finnas flera anledningar till varför en person t.ex. korsar sina armar. En annan intressant aspekt han nämnde var att en del av vårat kroppsspråk är nedärvt – och kan variera beroende på var man växt upp.

Mannesson bjöd på en riktigt underhållande föreläsning om ett intressant ämne. Fikat som Carina (som vanligt) hade bakat var supergott och det fanns flera sorter att välja på. Den som ville kunde lämna en slant som gick till årets Fasteinsamling; Fasteaktion 2020 – STÅ PÅ MODETS SIDA.

På act Svenska kyrkan summeras aktionen så här:

”I årets fasteaktion uppmärksammar vi alla människors rätt att leva ett liv i frihet från våld samtidigt som vi lyfter våra partners envetna kamp för mänskliga rättigheter. Alla står de på modets sida och tillsammans med dem kämpar vi för rättvis fred, jämställdhet och hållbara samhällen.”

Läs mer om Fasteaktion 2020:

https://www.svenskakyrkan.se/act/fasteaktionen?gclid=Cj0KCQiAwP3yBRCkARIsAABGiPoOP481qhITbCWrrSQa7IHy5-8CQox6oDRA18jJemHAHJvWBcMaXJcaAk0YEALw_wcB

Nästa Onsdagscafé är den 18 mars kl. 13.00. Då är det SPF-kören som ska sjunga, under ledning av Christina Nilsson. 

 

FOTO/TEXT: BRITTMARI ÅBERG

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.