Näringslivsfrukost (Digital)

27 MAR 2020
Skrivet av :

UPPDATERAD: Nu ligger fredagsmorgonens Näringslivsfrukost (Digitalt) på You Tube.

Detta i Coronavirusets tider.

Gäster
Tomas Egmark, Kommunalråd Älvsbyns kommun
Bengt Strandberg, Näringslivschef Älvsbyns kommun
Margareta Lundberg, Risk- och säkerhetssamordnare Älvsbyns Kommun
Agneta Björk, Verksamhetschef Älvsbyns Hälsocentral
Jens Renlund, Hundbergets Bergrum AB
Åke Ottosson, Pro Plast
Jenny Lundgren, Näringslivsutvecklare Älvsbyn Kommun
Anette Burström, Näringslivsutvecklare Älvsbyn Kommun

Speltid:  37 min 28 sek

Direktlänk

Vid fredagens näringslivsfrukost saknades både näringsliv och frukost. Kommunen valde istället att filma mötet och det finns nu att se på kommunens hemsida, visitalvsbyn.se. Högst upp på dagordningen stod Coronaviruset men Som Bengt Strandberg, näringslivschef poängterade. Vi måste ha en framtidstro och det finns en framtid när den här pandemin är över också. Och livet tillåter ju inte att man tar paus.

Kommunen har startat en ny kanal in till våra lokala företagare. Dit kan man vända sig för att få råd och stöd om man behöver stöd och råd för sin fortsatta verksamhet.
Bengts kortfattade råd till företagen är. Kontakta kommunen före banken.
Därefter lämnade han över ordet till kommunens risk- och säkerhetssamordnare, Margareta Lundberg.
Hon sa bland annat att en av de viktigaste uppgifterna just nu är att bekämpa ryktesspridning och vara källkritisk.
Gruppen som ser över säkerhetsfrågor träffas nu tre gånger per vecka och har telefonmöte med länsstyrelsen varje tisdag för att kontrollera hur viruset sprider sig.
Än så länge är Älvsbyn en grön prick på Coronakartan, men det kan fort ändra sig. Därför är det viktigt att vi följer de säkerhetsråd som ges.
Agneta Björk, verksamhetschef på hälsocentralen gav också en kortfattad beskrivning av de förändringar som viruset kräver.
– Vi måste klara oss själva i högre grad. Det är ju något som Älvsbyborna är bra på men vi kan inte längre vända oss till hälsocentralen för lättare åkommor och besvär. Om man behöver sjukvård så ring 1177 först. Där kan de hjälpa till att lotsa vidare vid behov.

Bland företagsnyheterna finns Jens Renberg som nu slår upp portarna på Hundberget. Där inne finns 3500 kvadratmeter lagringsutrymme där man kan hyra plats för  till exempel fordon av alla slag eller gods på pall. Starten blir nu under våren och det här året lämnar han 20% på hyran.
Jens ska gå att nå på hundberget.se.
Vidare har vi Proplast AB som drivs av Åke Ottoson. Proplast jobbar med produktutveckling av bland annat maskiner inom industrin men även med detaljer av olika slag. Åke är nyinflyttad och kommer närmast från Eskilstuna.
Men fler nya företag är på väg. Jenny Lundgren, näringslivsutvecklare presenterade fem nya företag på väg. Xaada shop, Kliniken hudvård och träning, Hundtid.se, Alvsbypt.se och abnianhastsportcom.
Slutligen meddelande Anette Burström, näringslivsutvecklare att Älvsby handel har fått en ny ordförande nämligen Barbro Nilsson.

Text: Lars-Erik Lundberg

Foto: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Tidigare Lokalredaktör för NSD i Älvsbyn. Därefter datatekniker och nu personlig assistent som väntar på Pension