Kval till HockeyTvåan A Norra, Region Norr

07 MAR 2020
Skrivet av :

Sanslös insats av Älvsbyn.

Som jag sa i förra inlägget, Daniel Svensson kommer ha en stor del i framgång för Älvsbyn.

En match som jag som novis inte hade räknat med som ens en chans på vinst, men det visade sig att Älvsbykillarna tänkte inte samma som jag, första perioden blev en ganska jämn tillställning där chanserna böljade fram och tillbaka och där skotten slutade 12-15 till bortalaget men Älvsbyns Gunnar Nordlund med stor känsla satte 1-0 med knappa 2 minuter kvar av första. Men knappa 5 min in i andra visade måltavlan 1-2 till Kiruna och genast blev allt tyngre, men efter lite pepp från tränare Anton Öberg så verkade det som laget snäppade upp ett steg, men eftersom det är hockey vi ser så kontrade självklart Kiruna in 1-3 kort därpå och kameran vart genast 5kg tyngre på axlarna. Men perioden avslutades med full bravur för Älvsbyn som kvitterade till 3-3 innan paus. Med en något lättare kamera klev jag in till tredje med en förhoppning att saker skulle falla på plats men den vart inte lättare förrän slutsignalen ljöd. En match som spänningen inte släppte förrän slutsignalen som en lättande påminnelse om att vi grejade det. 8-6 mot det starka Kiruna ser jag som en stor seger där ändå inte spelet fungerade som det skulle. Men en seger är en seger och killarna idag hade den mentala styrkan att komma tillbaka efter att ha legat under i mittenperioden med 1-3. Stark av killarna att ta denna match till seger. Målgörare för Älvsbyn blev Gunnar Nordlund, Filip Bergström Tvåmålskytt , Nils Näslund två mål,, Samuel Lidström, Max Forsman, Alexander Sundh.

Om Skribenten
Krister är en hängiven Hobbyfotograf inflyttad till Älvsbyn från Linköping. Sport, nöje och kultur är hans stora intressen.