Internationella kvinnodagen

09 MAR 2020
Skrivet av :

Kvinno- och tjejjouren i Älvsbyn bjöd i samarbete med Vän i Älvsbyn, Framtid ihop och Folkhögskolan bjöd in till kvinnofest på internationella kvinnodagen 8 mars i Johannesgården.

Kvinno- och tjejjouren föreläste på både svenska och persiska om sitt arbete när det gäller mäns våld mot kvinnor och barn.
Anki Hjort från kvinno- och tjejjouren berättade tillsammans med tolk hur de arbetar tillsammans med polis och socialtjänst för att stötta kvinnor och barn mot våld och att ingen ska behöva vara rädd att söka hjälp och stöd.

Man kan alltid ringa eller kontakta jouren för råd och stöd och man får vara anonym.

Matilda Wiklund

Därefter tog Matilda Wiklund från Folkhögskolan vid och berättade om varför internationella kvinnodagen finns och att den infaller 8 mars varje år för att uppmärksamma ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen.

Efter föreläsningarna bjöds det på kvinnofest med mat och mingel.

Inga övriga bilder visas här från träffen, då de flesta inte får visa sig utan slöja och på en kvinnofest behöver man inte ha slöja.
Många har även skyddad identitet.

Text o Bild: Åsa Bagger-Hallsten

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.