Generationsskifte på Norrbottens Bildemontering

Norrbottens Bildemontering storsatsar. Med nya styrelseordföranden Monica Wikström- Johansson och Sara Forsman som ny vd lägger företaget in ytterligare en växel.

Sara Forsman och Monica Wikström-Johansson

– Vi strävar efter att vara ett hållbart företag, leverera miljövänliga reservdelar och att vidareutveckla företaget, säger Sara Forsman, vd Norrbottens Bildemontering.

Sara Forsman har jobbat i familjeföretaget länge och tog hösten 2019 över VD-posten efter Anders Jansson. Nu är det Janssons fem döttrar som driver företaget och för det in i framtiden. Norrbottens Bildemontering, som sysselsätter totalt 25 anställda, tar nu dessutom in Monica Wikström-Johansson som styrelseordförande.

– Vi sökte en ordförande som var duktig på ordning, struktur, med bred kompetens och ett bra kontaktnät. När jag lärde känna Monica matchade hon in perfekt med det vi sökte, säger Sara Forsman.

Monica Wikström-Johansson är en rutinerad affärsutvecklare, som bland annat är delägare i och styrelseordförande för Konsultbuketten samt var med vid uppstarten av riskkapitalbolaget Partnerinvest Norr. Hon sitter bland annat i styrelsen för Treehotel och har dessutom varit klubbdirektör för Luleå Basket.

– Norrbottens Bildemontering är ett mycket fint och välskött familjeföretag, säger Monica Wikström-Johansson. Det är en bra tidpunkt att komma igång med ett aktivt styrelsearbete i samband med att generationsväxlingen har skett.

Vad är ditt uppdrag i styrelsen?

– Mitt uppdrag är att, med döttrarna som nya ägare, ta bolaget från det ägarledda till det ägarstyrda och att vara ett bollplank till vd:n i den processen. Det är en affärsidé som ligger helt rätt i tiden och ägarna har spännande tillväxtambitioner. Det är ett stort förtroende att få vara med på den tillväxtresan, avslutar Monica Wikström-Johansson.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.