Dubbelt på pallen för Dansdragets ungdomar

17 FEB 2020
Skrivet av :

I fredags eftermiddag åkte ett glatt gäng dansare, föräldrar och supportrar från Dansdraget, Luleå Bugg & Swing samt Skellefteå Dansklubb buss ner till Sundsvall för att tävla.

Arrangörsföreningen Trolldansarnas Bugg och Rock´n Roll förening från Sundsvall som i år firar 25:års jubileum bjöd dagen till ära in föreningar fån hela Sverige till Trollsnurren Gran Prix som är en rankinggrundande tävling för de som tävlar i nationell klass samt Trollsnurren en R/C-tävling.

Speakern inledde dagens båda tävlingar genom att hälsa publik och dansare välkomna samt presentera dagens fem domare samt sidodomare.

Trollsnurren inleddes med Boogie Woogie och i Boogie Woogie Vuxna C dansade Elias och Lisa ett fantastisk bra finarace som slutade med att de fick stå högst upp på pallen.

Efter Lindy Hop, Dubbelbugg och Rock’n Roll var det sen dags igen för nya framgångar.

I uttagningen för Bugg Ungdom R tog domarna ut två par som gick direkt till final. Övriga par fick dansa extrachans. Båda paren som gick direkt till final var Dansdragets ungdomspar Hugo Nilsson och Agnes Sundkvist samt William Johansson och Nova Lindgren. Även i finalen övertygade Dansdragets ungdomar och det blev dubbelt Dansdraget på pallen. Hugo och Agnes segrade och William och Nova blev tvåa.

I den sammanslagna klassen Bugg Junior B/ Bugg Vuxen C dansade båda paren från Älvsbyn så bra att de gick till semifinal. I semifinalen tog det stopp för Elias Johansson och Lisa Lundström som slutade på en tionde plats. Axel Lindh och Julia Gudmundsson gick vidare och dansade så bra i finalen att det nästan knep en pallplats. Paret slutade på en fin fjärde plats och knep sitt andra uppflyttningspoäng.

Efter pausen drog GP-tävlingen igång och Martin Nilsson och Lisa Lundström tävlade i Bugg Vuxen B/Bugg Junior A och slutade på en trettonde plats strax utanför semifinalen.

Sen var det dags för far och son Landström att tävla i samma klass, Bugg 35+A, för första gången. Det blev en lätt match för Jon Landström och Sara Karlsson Alalahti  som dansar för Dundretbuggarna Gällivare. Jon och Sara som fick dansa både kvart-, semi- och final innan det till slut blev klart att de blev tvåa. Kjell Landström och Maria Engström fick se sig rejält besegrade av sonen och slutade på en nittonde plats.

Vid datorn Maria Engström
Foto Maria Engström

 

 

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.