DM i kvinnlig artistisk gymnastik.

09 FEB 2020
Skrivet av :

Säsongstart för gymnastiken.

1 Februari drog gymnastiken igång med ett DM, Tyvärr deltog endast Lulegymnasterna och Älvsbygymnasterna på DM-tävlingen när tåget från Kiruna var inställt på grund av det dåliga vädret. 7 gymnaster kom till start.

Distriktsmästarinna för 5:de gången i mångkamp blev Älvsbygymnasten Linnea Åberg, hon försvarade samtidigt sitt fjolårsguld. Extra nöjd var hon med sitt fristående program där hon fick en grenseger och att hon fick så pass bra poäng trots att hon tränar så få timmar i veckan mot förut.

En imponerande andraplats tog Jenny Knuts Älvsbygymnasterna som gjort en comeback efter ca 1,5 år och inte hunnit få ihop många träningstimmar i gymnastikhallen innan start. Jenny har tidigare 4 guld i mångkampen på DM.

I samband med tävlingen blev Linnea och Jenny uttagna till Barentslaget båda för 10:de gången vardera. Linnea deltog dock inte 2016 då hon bröt foten någon dag innan tävling och Jenny hade förhinder ett år. Barentskampen går i år i Finland 28-29/3.

Foto: Krister Palm.

Om Skribenten
Krister är en hängiven Hobbyfotograf inflyttad till Älvsbyn från Linköping. Sport, nöje och kultur är hans stora intressen.