Information gällande tatuerande verksamhet

02 JAN 2020
Taggar : ,
Skrivet av :

Då och då förekommer det att folk annonserar på sociala medier att de erbjuder hemmatatuering till ett billigt pris. I och med att detta klassas som yrkesmässig verksamhet är det därför lagkrav att anmäla sin verksamhet till kommunens Miljö- och byggnämnd.

– När det handlar om en skärande och stickande verksamhet, som då tatuering räknas till, där det kan förekomma blodvite måste man anmäla detta minst sex veckor innan man påbörjar verksamheten, säger Amanda Johansson, administratör på kommunens Miljö- och byggkontor.

Precis som alla andra yrkesmässiga verksamheter tillkommer tillsynsavgift. I och med eventuella smittorisker måste lokalen uppfylla de hygieniska krav som ställs, samt att tatueraren själv har den kunskapen som krävs för att kunna bedriva verksamheten.

Text: Robin Nilsson

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.