53 upplagan av Anatoli Cup

08 JAN 2020
Skrivet av :

UPPDATERAD: Det var fullt hus på Anatoli Cup:s 53 upplaga. Tävlingen som gick av stapeln på Älvsbyvärken i Älvsbyn den 14 december 2019 är en riktig folkfest.

145 tävlande kom till start. 40 av deltagarna kom från Älvsbyn och resterande från Luleå, Jokkmokk, Arvidsjaur och Boden.

 

Anatoli Cup är en rolig tävling för alla där gymnasterna får utmana sin styrka och smidighet – vilka är grunderna inom gymnastik. Tävlingen är indelad i fem åldersklasser på flick- respektive pojksidan. Samt en veteranklass. Gymnasterna tävlar i 10 grenar där armhävningar på tid, repklättring, stillastående längdhopp, löpning, spagater och bryggor är några av momenten. Ju äldre gymnasterna blir desto svårare blir momenten, förutom för veteranklassen som tävlar på samma nivå som klass 1.

Tävlingen anordnas två gånger per år och huvudsyftet med tävlingen att gymnasterna ska inspireras till att träna sin styrka och smidighet och själva kunna se sin egen utveckling från gång till gång.

Pris delas ut till de tre i varje klass som fått högsta poängen och de två som totalt sett uppnått högst poäng i tävlingen men även flitigt deltagande uppmuntras.

Älvsbyn levererade många fina resultat på hemmaplan. I Flickor 1 född 11 och senare segrade Elma Stenvall och Jonna Isaksson tog hem andraplatsen. I klass Flickor 3 tog Julia Karlsson en tredjeplats och i Flickor 5 knep Linnéa Åberg förstaplatsen. Linnea gjorde sitt 29:e Anatoli Cup. Bland pojkarna fick Hugo Broström kliva upp på pallen och i veteranklassen tog Simon Wärja en andraplats.

Cupvinnare.

Den gymnast i flick- respektive pojkklass som fåt ihop flest poäng i tävlingen får ta emot ett vandringspris.
I år var det Elvira Stenlund från Arvidsjaur och Marcus Stenberg från Luleå som totalt sett kammat ihop de högsta poängen i denna upplaga av Anatoli Cup..

Flitigt deltagande uppmuntras

Flera gymnaster fick ta emot en plakett för att ha deltagit flera gånger i Anatoli Cup.
Anna Nilsson var en av dm och belönades för hela 25 starter i Anatoli Cup.

Nästa omgång av Anatoli Cup går av stapeln i juni.

Text o Foto: Johanna Elenius

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.