Viktor och Ebba vann i Östersund

Viktor Brännmark, Piteå elit och Ebba Andersson, Sollefteå skidor, var snabbast på dagens seniortävlingar i Östersund (FIS Senior Competition). Masstart i fri stil stod på programmet och herrarna åkte 20 kilometer och damerna 15.

Foto: Viktors Blogg

På damsidan var Ebba Andersson helt överlägsen i sin comeback efter knäskadan.
Ebba skapade snabbt en stor lucka bakåt och vann till slut knappt två minuter före Moa Molander Kristiansen, Falun Borlänge och Lisa Vinsa, Piteå elit, som blev tvåa och trea. Emma Wikén, Åsarna IK, blev fyra ytterligare drygt tio sekunder där bakom. Noterbart är att Anna Jönsson Haag var tillbaka i tävlingsspåret och åkte in som elva, 4.45 bakom Ebba.

Herrtävlingen var desto tightare med fem åkare i mål inom 2,3 sekunder.
Vann spurtfighten gjorde Viktor Brännmark 0,4 sekunder före Gustaf Berglund, IFK Mora SK och 0,5 före Falun Borlänges Simon Lageson.
Fyra och femma var norrmannen Ole Morten Flataker och Sollefteås Fredrik Andersson.

Resultat 

Hemsida

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.