Jonas nominerad till Guldhanden 2020

För fjärde året i rad delar Sverige United ut stipendierna Guldhanden, Silverhanden och Bronshanden till några av fotbollens eldsjälar.

Elva huvudkandidaterna som på olika sätt bidrar i arbetet med integration och inkludering genom fotbollen, har nominerats.

Jonas Lindmark/Foto: Krister Palm

En av dessa är Jonas Lindmark, Nybyns IK

Jonas har väckt liv i Nybyns IK, fotbollsklubben i den lilla byn med mindre än 50 invånare.

Han såg möjligheten att kunna ta emot och stötta ensamkommande samtidigt som han gav föreningens fotbollsverksamhet en nystart.

Numera är han föreningens allt-i-allo och ledargestalt.

Laget består av ett 50-tal spelare i åldrarna 17 – 25 år fördelade på mer än tio olika nationaliteter.

Jonas är lite av en extrapappa och finns tillhands för spelarna dygnet runt.

De senaste åren har Nybyns IK, med Jonas och spelarna i spetsen, på uppdrag av Älvsbyns kommun anordnat en tolvtimmars-turnering för ungdomar under Allhelgonahelgen.

Nyligen har Jonas också färdigställt ett fik och motionsgym i klubbhuset som får nyttjas inte bara av laget utan alla i bygden runtomkring.

 

Fakta om Sverige United

För stiftelsen Sverige United är detta att sätta strålkastarljuset på några av fotbollens viktigaste förebilder.

Genom våra stipendier vill vi stötta och uppmärksamma de eldsjälar som med hjälp av fotbollen skapar tillhörighet, sammanhang, kamratskap och trygghet och därigenom bidrar till inkludering av människor med olika bakgrund.

Vår förhoppning är att deras gärningar ska inspirera andra att engagera sig och göra främlingar till lagkamrater.

Tillsammans med vår priskommitté – bestående av fotbollsspelarna Zećira Mušović och Ivo Pekalski, Offsides chefredaktör Anders Bengtsson, Futebol dá força-grundaren Cecilia Safaee och elitdomaren Mohammed Al-Hakim – kan vi nu presentera våra finalister. En startelva som har gjort beundransvärda insatser.

Vid vår gala i Stockholm i februari kommer vi att få veta vilka av dem som tilldelas stipendierna Guldhanden, Silverhanden och Bronshanden på 50 000, 30 000 respektive 20 000 kronor.

Vilka som får Sverige Uniteds tre stipendier offentliggörs vid vår årliga galakväll på Operaterrassen i Stockholm, som tidigare år har gästats av bland annat förbundskaptenerna för de svenska fotbollslandslagen.

Galan hålls den 13 februari 2020 och leds av Carolina Klüft.

Hemsida

 

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.