Invigningen av Matstugans restaurang firades med pompa och ståt

30 DEC 2019
Skrivet av :

Matsalen och köket på Parkskolan har fått en make over. Sedan slutet av vårterminen i år har det arbetats för fullt med att rusta upp lokalerna. I och med detta introduceras bland annat en ny serveringslinje, med höj- och sänkbar disk, en specialkostlinje, nya golvmattor, samt nya kylar och frysar.

Utöver detta har det även skapats möjlighet för två köer in i matsalen, vilket resulterar i att kön flyter på snabbare och på så sätt kortar ner kötiden. Ett av huvudsyftena i upprustningen är att skapa en ljusare och trevligare atmosfär, och att lära barnen och ge dem en chans att vara självständiga under lunchen.

– Lärandet och hälsa hör ihop. Skollunchen är otroligt viktig för barnen. Att de har en bra matmiljö och kan äta i lugn och ro, säger Anna-Karin Sandström, rektor på Parkskolan.

Anna-Karin Sandström, rektor på Parkskolan, och Åsa Skogkvist, kostansvarig på Älvsbyns kommun. Foto: Robin Nilsson

Projektet är ett samarbete mellan Parkskolan, kommunens kostenhet och Älvsbyns Fastigheter och den 6 december invigdes de ”nya” lokalerna med både pompa och ståt.

– I och med det här arbetet har vi skapat en bättre och trevligare arbetsmiljö, för både elever, pedagoger och dem som jobbar i köket, säger Åsa Skogkvist, kostansvarig på Älvsbyns kommun.

I samband med upprustningen av de nya lokalerna hölls en tävling för samtliga klasser på skolan om vad matsalen ska heta. Efter att ha gått igenom alla förslagen noga presenterades vinnaren i tävlingen, och det nya namnet blev alltså Matstugans restaurang.

Text: Robin Nilsson

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.