Duktiga ungdomspar

I helgen har Dansdraget varit till Uppsala och tävlat i Lussekattsbuggen och Pepparkaksbuggen.
På lördag arrangerade dansföreningen Olands Bugg & Swing både N-tävlingen Pepparkaksbuggen och R-tävlingen Lussekattsbuggen.

Tävlingshall var det anrika danspalatset Fyris Park.

Dansare från drygt 40 olika dansklubbar från hela Sverige hade samlats för att tävla i Bugg, Dubbelbugg, Boogie Woogie och Lindy Hop

Efter att ha presenterats dagens tre domare, Gabriella Elghorn, Mickael Moilanen och Malin Anelöv, så inleddes tävlingsdagen med Lussekattsbuggen där Älvsbyns 6 ungdomar tog hem 8 medaljer.

I Boogie Woogie-finalen för Junior R och Vuxen R blev det ett silver för Pontus Andersson och Ella Lidström.

Pontus och Ella hann bara med ett snabbt klädbyte och så var det dags för Lindy Hop  Vuxen R och även där gick älvsbyparet bra i finalen och slutade på en fin tredje plats.

I den sammanslagna klassen Bugg Ungdom R tävlade Dansdragets två ungdomspar William Johansson – Agnes Sundkvist och Hugo Nilsson – Linnea Strand. I semifinalen fick ungdomarna mycket fina siffror och låg i topp. Efter en superbra final så slutade Hugo och Linnea på första plats och William och Agnes på en fjärde plats, strax utanför pallen.

Efter lunchpausen drog N-tävlingen Pepparkaksbuggen igång där Dansdraget representerades av två par. Pontus och Ella tävlade även i Bugg Vuxen C – Junior B och  slutade på 21:a plats i den hårda konkurrensen.

I den största tävlingsklassen för dagen Bugg 35+ A/Super A där 36 par kommit till start fick Kjell Landström och Maria Engström dansa uttagning, kvartsfinal och semifinal men sen tog det stopp och Kjell och Maria slutade på 14:e plats

Vid datorn och kameran Maria Engström/Dansdraget

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.