Bilkåren firade lilla jul

05 DEC 2019
Skrivet av :

Vintern och julen börjar komma närmare och torsdagen den 28/11 inbjöd Piteå Bilkår till lilla jul i HV-gården i Bergsviken.

Lilla jul är en tradition som många föreningar har som avslutning på året. Kvällens aktiviteter varierar beroende på föreningens storlek, vanligen förekommer julmiddag med lotterier och underhållning.

Men Piteå Bilkår har julgröt med skinka och tillbehör, och dessutom har man kvar traditionen med julklappar.

När vi från Älvsbyn kom var bordet dukat med röd duk och levande ljus. Först bjöds vi på glögg med russin, nötter och pepparkakor och lite småprat, sen bjöds vi in till gröten och maten avslutades med clementiner och godis.

Som alltid där bilkårister träffas kom historieberättandet igång. Efter kaffe med gott hembakat bröd inleddes julklappsutdelningen. Det är fantastiskt hur uppfinningsrika deltagarna varit, trots att julklappens pris skulle hålla sig runt 30 kronor hade inga paket likadana innehåll. Kluriga rim fanns också på paketen.

Så blev det påtår, vi önskade varandra god jul och vi från Älvsbyn vände hemåt.

Text och Foto: Gunnel Nilsson/Piteå Bilkår

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.