Guldsnurren och Guldswingen

18 NOV 2019
Skrivet av :

I lördags åkte Dansdraget tillsammans med föräldrar och supportrar till Skellefteå för att tävla på årets nästsista tävling, Guldsnurren och Guldswingen. Tävlingen gick av stapeln på ”Rotan” Folkets hus i Skelleftehamn och arrangörsföreningen var Skellefteå Dansklubb.

Guldsnurren R
Speakern Susanne Edlund inledde dagen genom att hälsa publik och dansare välkomna samt presentera dagens domare Martin Önnebro som kom från Åkers Styckebruk samt musikansvarig Göran Stenman från Skellefteå.

Dagen inleddes med de charmiga klasserna Bugg Barn och Bugg Ungdom. Dansdraget hade tre par som startade i Bugg Ungdom R.

Alla tre paren gick till final. Agens Sundkvist och Linnea Strand lyckades bäst av Älvsbyparen och fick kliva upp på pallen på 3:e plats, Hugo Nilsson och Nellie Stråmo slutade på 4:e plats och William Johansson och Nova Lindgren slutade på 6:e plats.

Efter Buggen var det dags för Boogie Woogie. I den sammanslagna klassen Boogie Woogie Vuxen R/och Vuxen C segrade Elias Johansson som dansade med Lina Stenman från Skellefteå Dansklubb. Pontus Andersson och Ella Lidström gick också till final och blev 4:a.

Även i Boogie Woogie 35R blev det seger för Dansdraget genom Roger Bergman och Maria M Engström.

Sen var det dags för Lindy Hop och i klassen Lindy Hop Vuxen R blev det ytterligare en första plats genom Pontus Andersson och Ella Lidström.

Efter pausen drog den andra delen av Bugg-klasserna igång. I Bugg Vuxen C

Lyckades tre älvsbypar till final. Elias Johansson och Rebecka Vikman från Rockringen Övik blev 5:a, Axel Lindh och Julia blev 7:a och Pontus Andersson och Ella Lidström 8:a. Roger Bergman och Maria Engström fick dansa semi och slutade på 9:e plats, Kjell Landström och Ida Eklund slutade på 14:e plats.

Vid datorn Maria Engström
Foto: Maria Engström och Mia Lidström/Dansdraget

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.