Uppsala Grand Prix – Uppsalasnurren

07 OKT 2019
Skrivet av :

I helgen har Dansdraget varit till Uppsala och tävlat. På lördag arrangerade dansföreningen Uppsala Bugg & Swing Society både Uppsala Grand Prix och Uppsalasnurren.

Tävlingshall var Fyris Hov.

Dansare från 47 olika dansklubbar från Sverige hade samlats för att tävla i Bugg, Dubbelbugg, Boogie Woogie, Lindy Hop och Rock’n Roll

Efter att ha presenterats dagens fem domare så inleddes tävlingsdagen med uttagning och kvartsfinaler.

Dansdragets enda ungdomspar för dagen, William Johansson och Nova Lindgren, dansade till sig en fin 3:e plats i finalen i Bugg Ungdom R.

I den sammanslagna klassen Bugg Junior B/ Vuxen C tävlade Axel Lindh med Nora Hemmingsson från LBS. Paret dansade superbra i kvartsfinalen och tog sig lätt till semifinal där de slutade på en 12:e plats. Det tillfälliga paret Elias Johansson och Ella Lidström tog 19:e platsen i den hårda konkurrensen.

I klassen Bugg Vuxen B tävlade Martin Nilsson och Lisa Nilsson. Paret slutade på en 19:e plats.

I den största gruppen för dagen, seniorklassen, Bugg 35+A som bestod av 38 tävlande par, så tävlade Kjell Landström och Maria Engström. Kjell och Maria slutade på en 14:e plats strax utanför semifinaldans.

Elias Johansson och Lisa Lundström blev 2:a i Lindy Hop Vuxen C och i Booogie Woogie Vuxen C slutade paret på en fin 4:e plats i finalen.

Om två veckor, den 19 oktober, är det dags för nästa danstävling. Då åker Dansdraget med hela tävlingstruppen till Umeå och tävlar på DM:et Norrlandsmästerskapen samt R-tävlingen Björkstasnurren som arrangeras av Umeå Dansimperium.

Vid datorn och kamera: Maria Engström/Dansdraget

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.