Tegscupen 2019.

28 OKT 2019
Skrivet av :

Lyckad cup för Älvsbyns -08 lag.

Manne Nilsson gratulerar Emil Palm i den så viktiga öppningsmatchen mot Piteå röd som Älvsbyn vann med 4-3.

Tegscupen i Umeå blev det äventyr som vi hoppades på. Älvsbykillarna hade inga förhoppningar om att lyckas knipa så många segrar mest pga att de inte kände till lagen förutom då Pitelagen. Men efter vinst mot  det så duktiga Piteå röd i öppningsmatchen på Fredagen så tändes en liten gnista om att detta kunde bli kul. Senare på fredagskvällen var det ÖSK Hockey som bjöd upp till match och efter den drabbningen stod ÄIF som segrare på nytt, denna gång med 2-1. Då var alla killarna lika spralliga som kossorna på ett kosläpp så en del hade svårt att somna på kvällen.

Med nyvakna blickar så skulle Tegs SK Vit tas an på Lördagsförmiddan och killarna såg segare än segast ut så den matchen förlorades med uddamålet. Efter lunchen så hade alla vaknat till och laddat med lite mat så Björklöven Grön blev en behaglig resa som slutade 7-2 till ÄIF. Sen avslutades Lördagskvällen mot Lycksele SK som också den matchen vanns ganska klart med 5-2. Detta betydde att Älvsbyn blev tvåa i gruppen efter gruppspelet.

Söndagen började tidigt med match mot slutliga segrarna av cupen Järveds IF och då fick grabbarna en hockeylektion som heter duga, väldigt duktiga över hela isen och det var inget snack om vem som var bäst, 1-8 slutade denna lektion. Detta betydde match om bronset mot Björklöven vit för killarna, och den matchen blev en spännande tillställning som Älvsbyn förlorade med uddamålet efter att ha haft ett antal ramträffar som retsamt talade om hur nära det var att det kunde slutat annorlunda.

Men en fjärdeplats av 12 deltagande lag måste ändå ses som en klart godkänd insats och jag tror att de flesta i laget var ganska nöjda med helgens insats.

Foto : Krister Palm. 

Om Skribenten
Krister är en hängiven Hobbyfotograf inflyttad till Älvsbyn från Linköping. Sport, nöje och kultur är hans stora intressen.