Medlemmar öppnade konstskatt

BILDEXTRA: På måndagskvällen tog ordförande för Älvsby konstförening, Lotta Karlsson till orda och hälsade närvarande gäster välkomna till medlemsmöte.

Mötet började med fika med tårta och utlottning av en hemlig konstskatt, därefter talades om föreningens resa till Kiruna och besök i deras nya konsthall och ishotell i Jukkasjärvi.

Därefter öppnades Galleri K dörr och konstskatten som legat i kommunens källare under närmare 30 år och tidigare funnits på bl.a. i konstgården fick medlemmarna att stanna upp och njuta.

– Även om det är Norrbottenskonstnärer, och väldigt blandade stilar och motiv så spretar det lite, sa Malin Lundman, kassör i föreningen.

Utställningen kommer nu att vara öppen från tisdag 15/10 till den 25/10 och besökarna kan ”Buda” på verken, där Älvsby konstförening hoppas att Konsten skall hitta nya hem.

Älvsby konstförening har inte möjlighet att förvara allt, då det är dryga försäkrings och lokalkostnader förknippat med detta.

Så vill du ”Buda” och skaffa ett nytt hem för konsten så är du välkommen på besök.

Utställningen håller på till den 25 oktober på Galleri K och efter det hoppas man att de flesta tavlorna hittat nya hem.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.