Läslov med spöktema på biblioteket

Böcker kan ta en till en annan värld, en värld full av äventyr, spänning, sorg och intriger. Det är böckerna som ligger som grund för fortsatt lärande. I och med detta har regeringen sedan en tid tillbaka anordnat läslov för barn och ungdomar, vars syfte är att väcka intresset för läsandet.

Under lovet anordnas olika läsaktiviteter runt om i landet. I Älvsbyn har personalen på biblioteket ordnat aktiviteter med temat halloween.

– Vi vill locka barn till biblioteket och försöka få dem mer aktiva här. Så därför har vi ordnat lite höstlovspyssel. I och med att det är halloween tänkte vi att vi anknyter med det temat. Så vi har läst spökhistorier också bygger vi en spökstad. Årets tema hos Kulturrådet är miljö och återvinning, därför tänkte vi att vi bygger den utav skräp, säger Lisbeth Viklund, Bibliotekspedagog.

Hur har det varit dem här dagarna?

– Det har varit väldigt uppskattat. Vi har haft många barn i alla åldrar som har varit med och pysslat. Så det har varit jättekul.


Arrangemanget på biblioteket pågår även imorgon fredag.

Text: Robin Nilsson, Foto: Robin Nilsson och Lisbeth Viklund

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.