Höstkonsert med Kulturskolan

22 OKT 2019
Skrivet av :

STORT BILDEXTRA: När det blir lite mulet och kulet i slutet av oktober brukar Kulturskolan ha sin höstkonsert.

Så även detta år, glädjande nog var kapellet i det närmaste fullsatt då ungdomarna spelade upp. Först ut var Stråkmix med tre låtar, En av dessa var Popsnöret. Det svängde bra och spelglädjen var stor. Det var också första konserten för de nya musiklärarna Janina Björling och David Sandström.

Efter den fina öppningen fortsatte det med solistiska inslag. Därefter följde några som framträdde för första gången.

 

Sedan kom kornettorkestern in och spelade några låtar. Det är ett nystartat projekt i åk. 2 i Vistträskskolan. 9 ungdomar och 2 lärare tågade in och spelade bl.a. Spanien och Smultron och tång.

Så följde ytterligare några solister. Sist bland solistframträdandena kom Anna Olofsson och spelade ett mer avancerat stycke på fiol av Antonio Vivaldi.

Brasset fick avsluta konserten med fyra låtar. Det blev lita extra tryck på den sista, Smoke on the water, som ju egentligen är en hårdrockslåt men som också passar ypperligt i blåsorkesterversion.

En väldigt kul konsert med som vanligt väldigt duktiga och härliga ungdomar som är bra ambassadörer för kulturlivet i Älvsbyn.

 

 

 

Text: Börje Andersson
Foto: Sara Bohlin

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.