Björkstabuggen – Umeå

21 OKT 2019
Skrivet av :

BILDEXTRA: I helgen åkte alla tävlande Dansdragare plus ett gäng supportrar ner till Umeå för att tävla på Norrlandsmästerskapen och C/R-tävlingen Björkstabuggen.

Arrangör för tävlingarna var Umeå Dansimperium.  Tävlingen hölls i Grubbeskolans sporthall.

Norrlandsmästerskapen
Tävlingsdagen startade med Norrlandsmästerskapen där dansare från Norr- och Västerbotten samt Mittnorrlands distrikt hade samlades för att kora DM:mästarna 2019 i Boogie Woogie, Lindy Hop, Rock’ n Roll, Dubbelbugg och Bugg.

Efter att ha presenterats dagens domare, Linus Axelsson, Roger Sundin, Christoffer och Gabriella Älghorn så inleddes DM:et med Boogie Woogie där Dandsdraget representerades av Elias Johansson och Lisa Lundström. Efter både en slowrunda och en snabbrunda fick Elias och Lisa kliva upp på pallen på en hedrande 3:e plats.

I Bugg Junior tävlade Viktor och Kajsa Nilsson. Paret tog sig till final och slutade på 6:e plats.

Båda Älvsbyparen Martin Nilsson- Lisa Lundström och Axel Lindh-Julia Gudmundsson kom på 12:e plats i Bugg Vuxen .

I den största klassen Bugg Seniorer startade tre veteranpar. Kjell Landström – Maria Engström fick dansa semifinal och slutade på 8:e plats, Roger Bergman – Mona Dahlberg kom 12:a och Göran Långström – Astrid Edin kom på 17:e plats.

Björkstabuggen

Efter pausen drog C och R-tävlingen Björkstabuggen igång.
I Boogie Woogie Ungdom C/Junior C kom Viktor och Kajsa 3:a.

Pontus Andersson och Ella Lidström dansade final i Boogie Woogie Vuxen R och kom 5:a.
Höst upp på pallen i Boogie Woogie Vuxen C fick Elias – Lisa ställa sig.
Även i Boogie Woogie 35R blev det pallplats genom Roger och Mona som kom på 3:a.
Elias – Lisa vann Lindy Hop Vuxen C/Junior R/Vuxen R. Pontus och Ella blev 4:a och Viktor och Kajsa 6:a.

2:a plats blev det i Dubbelbugg Ungdom C/Junior R för trion Viktor Nilsson, Kajsa Nilsson ocht Ella Lidström.

I buggen steg stämningen rejält i Dansdragets supporterklack när det visade sig att alla tre ungdomsparen hade tagit sig till final. Bäst lyckades Hugo Nilsson och Linnea Strand som segrade, William Johansson- Nova Lindgren kom 4:a och Agens Sundkvist – Nellie Stråmo kom 6:a.

Viktor och Kajsa Nilsson slutade 2:a  i klassen Bugg Junior R Ungdom C.

I Bugg Vuxen C startade 5 älvsbypar. Några par var ordinarie tävlingspar och några var tillfälligt sammansatta för att dansarna skulle få dansa så mycket som möjlig. Bäst lyckades Axel Lind och Julia Gudmundsson som kom 4:a, Kjell Landström – Ida Eklund kom 7:a, Elias Johansson – Mona Dahlberg 17:e och Roger Bergman- Maria Engström samt Pontus Andersson – Ella Lidström delade på 19:e platsen

Vid datorn och kameran Maria Engström/Dansdraget

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.