Mjölken från Norrland

29 SEP 2019
Skrivet av :

Nu gör vi det ännu enklare att hitta dina norrländska favoriter i matbutiken.

Under hösten får våra förpackningar en liten uppfräschning.

Du kommer fortfarande att känna igen dig, men med det nya utseendet vill vi göra det ännu enklare att välja mejeriprodukter från våra norrländska mjölkbönder.

Genom att använda bestämd form på förpackningarna vill vi förtydliga att det här inte bara är en mjölk. Utan Mjölken. Härifrån Norrland.

I samband med att våra mjölkförpackningar får ett uppfräschat yttre passar vi också på att helt övergå till den så kallade Tetra Edge-förpackningen med skruvkork för vår enlitersmjölk.

Eftersom den är bättre för miljön och gör ännu mer gott för vårt Norrland.

Med den nya mjölkförpackningen ökar nämligen andelen förnybart material från 84 till 92 procent.

Vi har även rensat bort märkningarna från våra förpackningar.

Men självklart finns våra unika mervärden kvar; att produkterna är gjorda på norrländsk mjölk, att mjölken kommer från betande kor, att korna äter GMO-fritt foder och att mjölk och filprodukterna är berikade med D-vitamin som vi norrlänningar behöver extra mycket av under vinterhalvåret.

Så när du väljer just den här Mjölken från våra norrländska mjölkbönder får du inte bara en mjölk som smakar gott, dina pengar stannar också här i norr och gör gott för hela Norrland.

Källa Norrmejerier

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.