Ribbyskolan besökte Älvsbyn för gemensamt erfarenhetsutbyte

12 AUG 2019
Skrivet av :

Den 12 augusti fick Älvåkraskolan besök av 86 representanter ifrån Ribbyskolan, Haninge kommun. Anledningen till detta var för att skapa en gemensam mötesplats för utbyte av erfarenheter emellan de båda skolorna.

– Huvudsyftet med det här är erfarenhetsutbyte. Vi har likartade resultat. Vi ser olika ut i det yttre men vi har ändå liknande utmaningar. Det är jättegivande att diskutera när det finns en skolledning, som på Älvåkraskolan, som är positiv, framåt och som tänker rätt. Då är det roligt att samarbeta med dem, berättar Ribbyskolans rektor Stefan Friberg.

Under dagen hölls en gemensam informationsträff i biografen på Forum. Efteråt begav sig lärarna till Älvåkraskolan, där man delade upp gänget i mindre grupper beroende på vilket ämne man undervisar i.

– Vi blev både glada och överraskade. Det är inte så vanligt att det är någon som kommer så där. Sen ser jag det som en bra sak att kunna dela erfarenheter emellan varandra. Det finns både likheter och skillnader mellan oss. Även om vi som bor här i Norrbotten har våra utmaningar och dem har sina så ser det ändå ganska lika ut, om än ekonomin är lite olika, säger Maria Sundström, rektor på Älvåkraskolan.

Text: Robin Nilsson, Foto: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.