Sugen på Jordgubbar?

Nu finns det gott om Älvsby-gubbar, hos Beatrice och Erik på Skatauddens Lantgård i Lillkorsträsk.

Förra året etablerades en jordgubbsodling i Lillkorsträsk. I år har odlingen fördubblats och än så länge verkar årets skörd av jordgubbar se lovande ut.

”Det finns massor av bär i landet, så nu hoppas vi bara på bra väder så att alla dessa jordgubbar mognar” säger Beatrice Ramnerö, som driver jordgubbsodlingen tillsammans med Erik Johansson.

De har märkt att Älvsbyborna är intresserade av att köpa lokalt producerade jordgubbar, vilket inte är så konstigt eftersom jordgubbar odlade i Norrbotten är de godaste enligt dem själva.

Tack vare de unika förutsättningarna med ljus dygnet runt och svala nätter får jordgubbarna en unik sötma, samtidigt gör dessa förutsättningar att jordgubbar kan odlas på ett mer hållbart sätt jämfört med odlingar längre söderut som drabbas av fler växtsjukdomar och skadeinsekter.

”Trots både en ökad efterfrågan och konsumtion av jordgubbar har produktionen av jordgubbar minskat kraftigt här i Norrbotten.

Vi vet att konsumenterna gärna vill köpa lokalt producerade jordgubbar, därför känns det kul att ha möjlighet att skala upp vår jordgubbsodling och möta en del av denna efterfrågan” säger Erik.

Redan under premiärsommaren 2018 var det många som hittade ut till jordgubbsodlingen på Udden i Lillkorsträsk.

”Det var flera dagar som jordgubbarna tog slut och vi fick neka kunder till att komma och plocka. I år har vi mer jordgubbar och hoppas på att det ska räcka längre.

Nu verkar det ju som att vi får lite varmare väder så tillgången på jordgubbar kommer vara mycket god de närmaste dagarna” avslutar Beatrice.

Information
Adress Lillkorsträsk 21, Skatauddens Lantgård

Öppettider självplock
torsdag 18/7 kl.13-18
lördag 20/7 kl.11-15
söndag 21/7 kl.11-15

För kommande öppettider och övrig information se Skatauddens Lantgård på Facebook eller Instagram eller hemsidan www.skataudden.se

Beatrice Ramnerö 073-6471877
Erik Johansson 073-0349725

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.