Sista föreställningarna av Trolltagen

20 JUN 2019
Skrivet av :

Baletten Trolltagen har uppförts på naturscenen i Storforsen sedan 1987, blir det sista föreställningarna av Trolltagen i Storforsen sommaren 2019?

Olika grupper/föreningar har drivit projektet sedan Älvsbyns kommun lämnade över Trolltagen.

2007 lades Trolltagen ner för att ligga nere fram till 2015 då den då nybildade ekonomiska föreningen Event och balett i Storforsen drog igång verksamheten igen.

Event och balett i Storforsen planerar nu för det femte året med Trolltagen i egen regi.

Föreställningarna uppförs helgen 5–7 juli.

Vill du se Trolltagen i Storforsen så är nog din sista chans 5–7 juli i år.

Dessa kan bli Trolltagens avskedsföreställningar, säger Jimmy Stenman.

-I alla fall i vår regi, tillägger Maj-Lis Johansson.

Baletten Trolltagen har drivits i fyra år av Event och balett i Storforsen och nu känner man sig redo att lägga ner Trolltagen efter det femte året.

Bland annat beror detta på att det ekonomiska utfallet har varit väldigt lågt och föreningen har fått förlita sig på bidragsgivarnas goda vilja.

Förhoppningsvis kommer nya eldsjälar att attrahera en större publik med Trolltagen i helt ny tappning med nya intressanta artister till förspelen.

Dessutom erbjuder ju området fina möjligheter att skapa kringarrangemang som kan locka fler besökare.

Det är önskvärt att nya intressenter tar över ansvaret för Trolltagen.

Det innebär en del arbete, men den oerhört positiva responsen bland alla medverkande och även bland publiken ger en stor tillfredsställelse och glädje till oss som arrangörer.

Entusiasmen bland alla som har medverkat har gett oss inspiration att fortsätta, och vi hoppas verkligen att nya producenter kan lyfta arrangemanget, säger Elisabet Nilsson Singh.

Hälsningar

Jimmy Stenman, Maj-Lis Johansson och Elisabet Nilsson Singh/Event och balett i Storforsen

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.