Årets handledare

17 JUN 2019
Skrivet av :

På bild från vänster: Susanne Hedenljung, enhetschef Ugglan, Gun-Britt Texwall, yrkeslärare vård och omsorg, Christina Jansson, ordförande VO-College Älvsbyn, Jessica Notelid, undersköterska Ugglan, Britt-Marie Andersson, Kommunal Älvsbyn.

Den 11 juni var inte en helt vanlig arbetsdag för Jessica Notelid, undersköterska på avdelningen Björkbacken på Ugglans särskilda boende. Till sin förvåning väntade representanter från Vård- och omsorgscollege (VOC) och fackförbundet Kommunal i fikarummet för att dela ut priset ”Årets handledare 2019 i VOC-Älvsbyn” till henne.

– Vilken jättefin utmärkelse. Jag blir alldeles varm i hjärtat, säger en glad Jessica med både diplom och blomster i händerna.

Det här var det första året som den prestigefyllda utmärkelsen delades ut i Älvsbyn, vilket ges till en person som bland annat är en god ambassadör för yrket och har ett gott bemötande mot både personal, brukare och studerande. Som pristagare är Jessica även nominerad i kategorin ”Årets handledare 2019 i VOC-Norrbotten” tillsammans med representanter från Boden, Haparanda, Kalix, Luleå och Piteå. Skulle hon koras där blir hon automatiskt nominerad som ”Årets handledare i Sverige”.

Text & foto: Robin Nilsson

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.