Varför varna för kontroller

På måndagen skrevs det så här på Polisen i Pite Älvdals FB sida.

Hej Älvsbybor

Som en del av vårt medborgarlöfte med Älvsbyns kommun 2019 har vi idag haft ett riktat trafikpass. Där har vi tillsammans med trafikenheten fokuserat på två saker. Det första är personer som kör onyktra och det andra är motordrivna ungdomar som inte håller sig till reglerna. Anledningen till det sistnämnda är att vi får in väldigt många samtal om att man blir omkörd av A-traktorer/EPA som går lika fort som personbilar.

Nu i efterhand har vi fått veta att vissa försökt försvåra vårt arbete genom att sprida ut vilka bilar vi kör och vart vi står och har kontroller. Det ska till och med finnas en film där någon gör tecken till folk för att förmå dem att sänka hastigheten.

Trots detta lyckades vi stoppa en bil där föraren nu misstänks för grovt rattfylleri och ett annat fordon som var skyltad som a-traktor men gick som en personbil. Båda två fick sina körkort omhändertagna på plats.

Frågan är bara hur många berusade och körkortslösa som lyckades ta sig förbi våra kontroller på grund av alla varningar.

PS. Kom ihåg, vi arbetar inte i trafiken för att jäklas utan för att det räddar liv.

// Älvsbypolisen

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.