Event med fokus på klimatet

14 MAJ 2019
Skrivet av :

Uppdatering: Artisten Robin Bengtsson kommer till Älvsbyn.

Lördagen den 25 maj kommer arrangemanget Klimatevent Älvsbyn att äga rum i Lomtjärnsparken. Mellan 11.00 och 15.00 kommer en rad olika aktiviteter att hållas, för både stora och små. Under dagen kommer artisten och solosångare Robin Bengtsson att uppträda i parken.

Dagen bjuder på bland annat föreläsningar av organisationen Djurens Rätt, Lantbrukarnas riksförbund och andra intressantare föreläsare. Det kommer även att bli försäljning av lokalproducerade livsmedel, godisregn, olika tävlingar samt magi och musikuppträdanden. Det bjuds även på möjlighet att sälja saker på loppis.

Fyra klimatengagerade elever

Bakom arrangemanget står Elsa Markgren, Lovisa Ölund, Tilde Olofsson och Maj Bualong, fyra klimatengagerade ungdomar från Vidselsskolan. I oktober erhöll de fyra eleverna en vinstcheck av Älvsbyhus för sitt miljöprojekt, där pengarna kommer att användas till att finansiera arrangemanget.

Uppdatering 14 maj: Robin Bengtsson kommer till Älvsbyn

Den 14 maj meddelade Elsa Markgren, en av arrangörerna, på eventets facebook-sida att artisten Robin Bengtsson kommer att uppträda under dagen. Förutom en gedigen solokarriär har Robin sedan 2008 varit med i Idol och två gånger Melodifestivalen. 2017 representerade han Sverige i Eurovision Song Contest i Ukraina med låten ”I Can’t Go On”, där han slutade som femma.

För mer information om evenemanget, se nedanstående länkar och kommande annonsering.

Eventet på Facebook

Artikel om Älvsbyhus’ tävling

Text: Robin Nilsson

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.