Bröderna Stenvall vinnare i älvfisket

28 MAJ 2019
Skrivet av :

Vinnarduon Martin och Johan Stenvall med framtiden i famnen.

Martin och Johan Stenvall ”Team Stenknall” vann årets älvfiske under Fiskefestivalen i Sikfors. Inte första gången bröderna placerar sig i topp. Duon har långa och framgångsrika erfarenheter av örings- och laxfiske i Piteälven.

Som tidigare gällde regeln catch and release, vilket innebär att fisken släpps tillbaka i älven, under Kallax Flyg Fishing Cup som tävlingen heter. För att kora vinnaren utrustas istället varje båt med en mätbräda. Vid fångst fotograferas den fångade fisken med mätbrädan som måttstock. Bilderna skickas sedan till tävlingssekretariatet som poängsätter fångsten. Öring har en grundpoäng på 35. Gädda 15. Sedan ger varje centimeter av fiskens längd ytterligare en poäng.

Trots lite grå väderlek lockade årets Kallax Flyg Fishing Cup 30 anmälda lag. Ett mer än förra året.

Och fisket blev lyckosamt. Totalt bärgades 35 fiskar under tre timmar.
– En del av dem riktigt fina öringar, konstaterar Oskar Öhgren, ordförande i arrangerande Sikfors SK..

Bäst lyckades ”Team Stenknall” med bröderna Martin och Johan Stenvall som med sina 584 poäng förärades med ett presentkort, värt 8 000 kronor, av Kallax Flyg för att användas till en fiskeresa. Dessutom ett presentkort på 2 000 kronor från Fritid & Vildmarksliv i Piteå.

Pris utdelades även till största fisk, minsta fisk, största öring och största gädda.

Årets Fiskefestival blev en lyckad tillställning. Även för medarrangören Sikfors Konferens- och Fritidsby. Samtliga stugor och hotellrum var uthyrda. Campingen fylldes av 65 husvagnar.

– Sikfors SK önskar rikta ett stort tack till alla deltagare, publik, övriga gäster och våra fantastiska sponsorer som gör allt detta möjligt, hälsar Oskar Öhgren.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.