Stefan Löfven besöker Älvsbyhus

11 APR 2019
Skrivet av :

Statsminister Stefan Löfven besöker Älvsbyhus.

Sveriges statsminister, Stefan Löfven, besöker Älvsbyhus på lördagen.
Kent Johansson, vd Älvsbyhus, ser fram emot att få statsministern på besök:
– Planen är att vi ska visa hela vår kedja från råvara till färdigt hus. Vi bygger med en förnyelsebar råvara – trä och kan stolt säga till våra kunder att vi vet vart ditt hus växte upp. Sedan tänker jag även passa på att prata om anledningen av nedgången av byggandet i Sverige och de skärpta finansieringskraven.
Statsminister Stefan Löfven meddelar att han ser fram emot besöket. Arbetet med ett Älvsbyhus börjar redan i skogen. Allt timmer som används levereras av Sveaskog.
– Med ett eget sågverk har Älvsbyhus full kontroll på råvaran från timmerleverans från Sveaskog till färdiga hus. De tar tillvara på biprodukterna genom att till exempel via Älvsbyns fjärrvärmeverk värma upp hela husfabriken i Älvsbyn. Och att allt cellulosaflis går till massaindustrin gör att Älvsbyhus är ett bra exempel på ett hållbart företagande, så det är ett bra val av företagsbesök för vår statsminister, säger Patrick Bäckström, marknadschef Sveaskog.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.