Ny Vd för Länstrafiken i Norrbotten

18 APR 2019
Skrivet av :

Vid gårdagens styrelsemöte i Länstrafiken i Norrbotten utsågs Mats Aspemo, Leksand till vd för Länstrafiken.

Han utsågs även till vd i dotterbolagen Bussgods i Norrbotten och Serviceresor i Norr samt till myndighetschef för Regionala kollektivtrafikmyndigheten.

Mats Aspemo

Mats kommer närmast från en tjänst som vd för Dalafrakt.

Han har dessförinnan haft tjänster bland annat som vice vd för Ejendals i Leksand, vd i Urho Viljanmaa Oy (Jalas), vd för Leksands IF Ishockey samt jobbat som redovisningschef för LKAB Malmberget.

Mats, med rötterna i Norrbotten, kommer att lämna Dalarna för att flytta åter till Norrbotten i samband med att han tillträder den nya tjänsten.

– Vi är mycket glada att vi har kunnat knyta Mats, med sin gedigna bakgrund, till den här viktiga tjänsten för utvecklingen av kollektivtrafiken i länet.

Extra roligt också att det är en ” hemvändarfamilj” som vi välkomnar åter till länet, säger Lenita Ericson, styrelsens vice ordförande.

Tillträdet till den nya tjänsten kommer att ske i slutet av augusti, då han efterträder nuvarande tillförordnad vd Thomas Björk, som då har slutfört sitt uppdrag.

Källa: Pressinfo från Länstrafiken i Norrbotten

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.