Malins berättelse berörde

UPPDATERAD: Vid onsdagskvällens föreläsning ”Vägen tillbaka” med Malin Henriksson från Luleå, berörde större delen av dryga 30 talet gäster som kommit till ABF:s lokal.

En stark och detaljrik föreläsning i och om att följa sin mors missbruk av tung narkotika på nära håll.

Det är viljan att bjuda in och ge till andra, som är grunden till denna starka föreläsning som Malin Henriksson ger.

Den är från hennes barndom, där hon växte upp med en mamma som var djupt nere i ett narkotikamissbruk och hur hon fick själv vara den vuxna i familjen från sex års ålder.

Detaljrik och skrämmande och ingen kunde gå oberörd från föreläsning.

Till slut vill redaktionen skicka ett av Malins budskap.

Till alla maskrosbarn där ute, jag vet de gör ont, såren som tar sådan tid att läka, jag vet smärtan.

Till alla barn där ute jag önskar så jag kunde ta er i min famn och rädda er från ert lidande.

Jag minns så väl nätterna av sorg, blåmärken jag gjorde allt för att dölja, sorgen i mina ögon som ingen såg för att jag var rädd, jag var så rädd att visa vem jag var.

Jag minns hur jag som liten stod framför spegeln och grät för mig själv hur jag ville krossa spegeln i tusen bitar för jag var så rädd.

Jag minns hur min utmattade kropp låg alldeles stilla på golvet, efter slag, sparkar och spott och känslan att försöka andas, varje andetag gjorde ont!

Lukten av mitt eget blod och smaken av de. Rädslan att komma hem, rädslan att kanske dö, dö under händer som jag trodde älskade mig, aldrig någonsin skulle jag lita på någon igen!

Å till alla maskrosbarn där ute, ge inte upp, snälla ge inte upp låt asfalten spricka så de knakar i hela grunden Skäms inte för den du är och vad du fått möta, Höj rösten och ta plats Jag kommer aldrig blunda!!!!

Inget barn ska behöva lida !!!

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.