Lilla Coop Norrbotten Cup.

23 APR 2019
Skrivet av :

Nybyns IK – Gammelstads IF 7-1.

Gammelstads IF började matchen bäst och Nybyn startade nervöst inför hemmapubliken där uppskattningsvis runt 50 personer kommit för att se matchen. Matchen hade inte ens gått 2 minuter innan gästerna kunde rulla bollen i mål bakom en chanslös Robert Öhman.

Nybyn hade svårt att få kontroll på mittfältet och gästerna fann mycket ytor att spela på och kunde rulla boll ohotat och skapa tryck. Efter 7-8 minuters spel så tog dock hemmalaget tag i taktpinnen och då dröjde inte länge innan Mohammad Zake Shafaii kunde kvittera till 1-1 i 9:onde minuten. Efter målet blev det lite trevande igen i cirka tio minuter där båda lagen inte skapade några riktigt heta chanser.

I den tjugonde minuten satte Sultan Ali Mirzai hög press på en av Gammelstads backar och kom fri med målvakten och kunde snyggt placera bollen i nätmaskorna i det vänstra nedre hörnet 2-1!

Mohammad Zake Shafaii är en händelsernas man då han kunde rycka på vänsterkanten och fick in en fin boll in i boxen och en vaken Robert Karlsson kunde nicka in en stenhård boll till 3-1 och målvakten var helt chanslös.

Andra halvlek började undefär som den första med undantaget att bortalaget inte lyckades göra mål utan det var Nybyn som skulle få utöka till 4-1 genom Sultan Ali Mirzai där Robert Karlsson gjorde grovjobbet (assisterade)

Efter det målet så sänktes tempot lite och båda lagen försökte skapa chanser utan att lyckas riktigt men sedan blev det att åka av sista 10. i minut 79 gjorde Abas Shiikh Ahmed 5-1 på ett välplacerat skott i högra hörnet. Sen kom 6-1 i 81:a minuten då Robert Karlsson noterades för sin andra fullträff och även denna gång med huvudet.

Det skulle även bli 7-1 i den 89:e minuten då Mohammad Zake Shafaii noterades för sitt andra mål för kvällen.

I och med resultatet i kvällens match så avancerar Nybyns IK i Lilla Coop Norrbotten Cup där vi kommer lottas mot kvarvarande lag vid ett senare tillfälle.

Foto: Krister Palm.

Text: Magnus Molin.

 

Om Skribenten
Krister är en hängiven Hobbyfotograf inflyttad till Älvsbyn från Linköping. Sport, nöje och kultur är hans stora intressen.