Fick Hemlängtan i Stockholm

Älvsbyn, Piteå, Luleå, Boden och Kalix utgör tillsammans Luleåregionen.

Lördagen den 6:e april anordnades eventet ”Hemlängtan” nere i Stockholm för att locka hemvändare att flytta norrut.

Förmiddagen spenderades på Junibacken där många barnfamiljer kom på besök, och på kvällen anordnades en bouleturnering där mingel och nätverkande stod i centrum för besökare som antingen har bestämt sig eller överväger att flytta hemåt.

På plats från Älvsbyns kommun fanns Erik Isaksson (samhällsplanerare), Bengt Strandberg (näringslivschef) och Hampus Fors (HR-specialist) för att berätta om vilka möjligheter som finns i Älvsbyn vad gäller bostadssituationen, jobbmöjligheter, företagande och mycket mer som kan vara av intresse för utflyttade norrbottningar.

Närheten till naturen, ett förmånligt och prisvärt boende samt en gynnsam arbetsmarknad är några saker man kan förvänta sig om man flyttar till Älvsbyn.

Dessutom tillhör Älvsbyn en spännande tillväxtregion med pendlingsavstånd till närliggande kommuner som bara är 30-45 minuter bort.

Detta innebär att tillgången till olika restauranger, hotell och upplevelser är stor.

I Luleåregionen bor cirka 170 000 invånare, och Älvsbyn är därmed en del av norra Sveriges största arbetsmarknads och bostadsregion.

Och behöver man transportera sig finns både tågstation och flygplats i närheten.

I Luleåregionen investeras det drygt 200 miljarder i allt från stadsflyttar och basindustri till datacenter och framtidens bränsle.

Bara IT-branschen bedömer att de närmaste fem åren behöver antalet anställda fördubblas.

Källa: Älvsbyns Kommun, Näringsliv/Miljö och Bygg/HR

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.