Charlotte Kallas styrkemacka gjord på Polarbröd – få hela receptet nedan

11 APR 2019
Skrivet av :

Charlotte Kallas styrkemacka gjord på Polarbröd.

Polarbröd har tillsammans med Charlotte Kalla och hennes dietist Stickan tagit fram ett recept på en välbalanserad styrkemacka. Mackan är både god och innehåller all näring Charlotte behöver för att återhämta sig och fylla på med energi.

Charlotte Kalla. Bild Nils Jacobsson

Som skidåkare i världseliten vet Charlotte Kalla hur viktigt det är med vila och att fylla på med ny energi mellan träningspassen för att nå önskade resultat. Men ibland kan det vara svårt att hitta inspiration till mellanmål som är både goda och innehåller alla näringsämnen som behövs. Därför har Polarbröd tillsammans med Charlotte Kalla utvecklat ett recept på en god, proteinrik och hållbar styrkemacka.

– Jag tycker det var kul att få uppdraget att utveckla en ”återhämtningssmörgås” – det är ju något som inte finns på marknaden ännu, säger Charlotte Kalla.

Utgångspunkter i utvecklingen av receptet var Charlottes strävan efter att äta enkel mat som baseras på naturliga råvaror och Polarbröds ambitioner att inspirera till hållbar njutning. Resultatet blev en vegetarisk smörgås gjord på röd linsröra med soltorkade tomater, persilja och citron med ägg på toppen.

Receptet bollades självklart med Kallas dietist Stig ”Stickan” Mattsson för att säkerställa den näringsmässiga sammansättningen.

– Mina rekommendationer var att smörgåsen skulle innehålla ca 20–25 gram protein. Med en vegetarisk smörgås blir det utmanande att nå upp till denna nivå, förklarar Stig Mattsson. Jag tyckte det var intressant att se vilken proteinkälla Polarbröd ville pröva med, fortsätter Mattsson.

Framtagandet av receptet är en del i det långsiktiga samarbetsavtal mellan Polarbröd och Charlotte Kalla som inleddes sommaren 2018 och sträcker sig fram till 2021.

Så gör du Charlottes styrkemacka:

1 servering. Innehåller 360 kalorier och 24g protein.

Ingredienser

1 Polarbröd Sund & God Råg
1 dl kokta röda linser
1 tsk pumpafrön
12 g (ca 2 skivor) riven ost 12 %
2 soltorkade tomater i olja, avsköljda
2 msk hackad persilja
0,5 msk citronjuice
1 tsk paprikapulver
1 kokt ägg
Salt och peppar efter smak
Sallad och rädisor till servering

Gör så här

  1. Mixa linser, ost, pumpafrön, soltorkade tomater, persilja och citronjuice grovt med en mixerstav eller i mixer. Om röran känns för fast, blanda ut den med en matsked vatten.
  2. Blanda ner paprikapulver och smaka av med salt och peppar.
  3. Bred röran på en skiva Sund & God Råg och skiva över ett kokt ägg. Servera med rädisor och sallad.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.