Event ska ge mer lokal mat på krogen

21 MAR 2019
Skrivet av :

Tomater från Peckas Naturodlingar.

På måndag den 25 mars samlas cirka 100 personer från främst restaurangbranschen till ett seminarium på Kulturens hus i Luleå. Det är LRF Norrbotten som ordnar evenemanget – med målet att inspirera till mer lokal mat på krogarna. 

Lax från Peckas Naturodlingar.

 

LRF Norrbotten har vartannat år på senare tid gjort undersökningar hos restaurangerna i länet, för att mäta andelen lokal råvara som används.

  • Det har stadigt ökat, men det finns definitivt en hel del kvar att göra. Nu när mycket handlar om klimat och hållbarhet, och konsumenterna signalerar att de sätter värde på det, är det läge för restaurangerna att ta större kliv framåt, menar Håkan Stenmark, projektledare vid LRF Norrbotten.

På seminariet kommer även betydelsen av själva restaurangmiljön att diskuteras.

  • Framtidens konsumenter vill ha matupplevelser, och söker sig gärna till spännande och intressant utformade restauranger, säger Håkan Stenmark.

LRF ordnar ett stort seminarium med namnkunniga föreläsare som till exempel Kaj Török, informations- och hållbarhetschef, MAX Burgers, Johan Eriksson, Kiosken pizza och vin i Piteå och Frida Ronge, stjärnkock, gastronomisk ledare och författare.

Under dagen finns också ett utställartorg där lokala matleverantörer medverkar. Här kommer det finnas tillverkare av rybsolja, ost- och charkprodukter med mera.

Dag: måndag den 25 mars
Tid: 09:00-15.15
Plats: Kulturens hus, Luleå

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.