Älvsby IF Skidor segrare i Folksam cup

Lisa Larsson, Älvsby IF Skidor var en av 19 skidungdomar som under den senaste helgen representerat Norrbotten i Folksam cup i Torsby.

Folksam cup är en distriktstävling för 15-16 åringar där ungdomarna tävlar i olika dicipliner under tre dagar. De åker individuell tekniksprint, prolog och jaktstart.

Helgen avslutas med parstafetter och långa stafetter. Udda år går tävlingarna i klassisk stil och jämna i fri stil.

En kamratmiddag hann de också med som bjöd på en givande och rolig föreläsning på temat ”inget är omöjligt” av den flerfaldige paralympiska mästaren i simning Anders Olsson.

Under kamratmiddagen delas det ut priser till bästa kamrat i varje distrikt, till Norrbottens utsågs Elias Jannok från OK Sarven i Gällivare.

Norrbotten tog redan efter första dagen en delad ledning med Dalarna som dominerat tävlingarna de senaste åren.

Under dag två lyckades Norrbotten rycka ifrån lite och under sista dagens spännande stafetter säkrade Norrbotten segern med god marginal!

Utöver det sportsliga så korades också det vänligaste distriktet genom en gemensam omröstning. Jämtland/Härjedalen blev värdiga vinnare!

Det har varit en ära att få tillbringa helgen med dessa trevliga, skötsamma och ambitiösa ungdomar!

Hälsningar: Monica Johansson och Kenneth Isaksson/Ledare Älvsby IF Skidor

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.