S föreslår förstärkt landsbygdspolitik

15 FEB 2019
Skrivet av :

Tomas Egmark, s, Älvsbyn och förre landsbygdsministern Sven-Erik Bucht i glatt samtal. ARKIVBILD

Socialdemokraterna i Älvsbyn föreslår i en motion till kommunfullmäktige att kommunen förstärker sin landsbygdspolitik. Därför vill S att en arbetsgrupp inrättas som kan ta fram de skarpa förslag som krävs för att förbättra livet i hela kommunen.

Runt om i landets glesbygder, även i vår kommun, finns en tilltagande känsla av att det offentliga drar sig tillbaka. Därför har regeringen lagt om landsbygdspolitiken under den senaste mandatperioden och vi ser med glädje hur januariavtalet innehåller flera viktiga delar som innebär att staten förstärker sin ambition för en levande landsbygd. Det innebär t ex fler statliga servicekontor, förstärkt väg-, järnvägs- och bredbandssatsning, förändringar i strandskyddet och ett reformerat reseavdrag.

Socialdemokraterna i Älvsbyn menar att även kommunen behöver ett omtag i landsbygdspolitiken för att livet i hela kommunen ska bli så gott och rättvist som möjligt.

– Det är viktigt med samverkan och samarbete. Därför fortsätter vi på den vägen genom att föreslå att alla partier, kvalificerade tjänstemän, civilsamhälle och näringsliv får vara med i den här arbetsgruppen. Det är när vi jobbar tillsammans som det blir som bäst, säger Tomas Egmark.

– Urbaniseringen kan ibland kännas som en naturlag, men det är den ju inte. Det går att vända den här utvecklingen om vi gör det tillsammans men då behöver vi få fram träffsäkra förslag för att göra livet bättre i hela vår kommun, avslutar Tomas Egmark

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.