Kurs angående Sikforsbygdens historia

16 FEB 2019
Skrivet av :

Nu är det aktuellt!
Alla de som är intresserade om bygdens historia och hur det kom sig att det byggdes ett kraftverk här i Sikfors, Norrbottens första större kraftverk, som banade vägen för elektrifieringen av den Norrbottniska industrin, kan nu anmäla sig.

Anmälan görs till Erik Lundström via telefon 070-66 700 09 eller via e-mejl; erik@sikfors.com.

Är Sikfors äldre än Piteå?
Vad har hänt i den här bygden sen 4000 år tillbaka? Då var det här en skärgård med havsnivån 20 meter ovanför våra huvuden. Är Sikfors
äldre än Piteå, som nu är på väg att fylla 400-år?

Har du en viss kunskap om bygden, kom med så kan vi diskutera ihop till en helhet, för ingen kan allt. Men lite grand på var och en kan bli en intressant bild av bygden.

Ska vi ta den måndagar eller onsdagar? Räkna med start vecka 09.

Lokalen blir Folkets Hus. Räkna med 5 kursdagar med en träff/vecka.

Historien skapar framtiden

Vissa av Er kanske sedan skulle vilja ta på sej att guida grupper nere vid kraftverket, grupper som bokas via Sikfors Konferens & Fritidsby.
Det beslutet får var och en ta efter kursens slut. Ersättning utgår för varje guide-uppdrag. Ta med er anteckningsblock och penna. De som redan har Sikforsboken, ta med den. Har du boken Sikfors Kraftstation, ta den också. Om inte så har vi böckerna på kursen.

Uppge telefonnummer och mail-adress.

Historien får aldrig glömmas bort, för det är historien som skapar framtiden.

Erik Lundström

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.