Fina prestationer av Älvsbygymnaster i DM för seniorer.

I lördags tävlade 10 kvinnliga och fem manliga gymnaster i DM i Älvsbyn.

Från hela region Norr slöt gymnaster och domare från Kiruna, Jokkmokk, Luleå och Älvsbyn upp för att utmana sig själva och varandra.

DM resulterar även i vilka gymnaster som får företräda de svenska färgerna vid

Barentskampen 23:e mars i Uleåborg – där tävlande från Barentsregionen från Norge, Sverige och Finland, vissa år deltar även Ryssland.

1a Marcus Stenberg LG/Linnea Åberg ÄG. 2a Emil Espling LG, Anna Nilsson ÄG, 3e Vilma Nyberg GKNN (GymnastikKlubben Norra Norden – Kiruna), Nicoali Tretten LG.

Älvsbygymnasterna välkomnade samtliga tävlande till det årliga Distriktsmästerskapet för seniorer då de tävlande måste ha fyllt 15 år och tävla på fria serier. Detta år tävlande kvinnliga och manliga gymnaster parallellt under lördagen. Ett uppskattat arrangemang där Älvsbygymnasternas yngre förmågor uppvaktade som publik och goda medhjälpare.
De välmeriterade Älvsbygymnasterna, tillika tränarna Anna Nilsson och Linnea Åberg presterade storartat. Linnea tog guld i hopp och bom och vann därmed mångkampen. Anna tog guld på barr och fristående och därmed ett silver i mångkampen. Tillsammans med lagkamraten Donja Nialepka tog de hem lagguldet till Älvsbyn.
Anna Nilsson och Linnea Åberg kommer att representera Sverige tillsammans med Kirunas Vilma Nyberg från GKNN, Luleås Miriam Sandberg Lulegymnasterna och Jokkmokks Lova Falk från Polcirkelgymnasterna. På den manliga sidan utmanar Sverige motståndet i Barentskampen med juniorlandslagsgymnasterna Marcus Stenberg och Emil Espling. Även Nicolai Tretten, Johan Rosendahl och Olov Antti bidrar med sitt deltagande, samtliga är Lulegymnaster.

Foto: Krister Palm.

Om Skribenten
Krister är en hängiven Hobbyfotograf inflyttad till Älvsbyn från Linköping. Sport, nöje och kultur är hans stora intressen.