Granbergsgruppen köper Johanssons Buss

Granbergsgruppen AB i Älvsbyn som även äger Granbergs buss AB i Älvsbyn, Boden Busstrafik AB i Boden samt Brändö Bussen AB i Luleå förvärvar samtliga aktier i Johanssons Buss i Kalix AB.

Överlåtelsen sker den 1 juni 2019.

Johanssons Buss i Kalix AB är ett gammalt och välkänt bussföretag som verkar i östra Norrbotten med säte i Kalix.

Bolaget grundades av Artur Johansson 1928 och ägs och drivs idag av sonen Mats Johansson.

Bolaget innehar ett 20-tal bussar och kör linjetrafik, skoltrafik samt beställningstrafik gentemot föreningar, företag och privatpersoner.

Bolaget är även delägare i Centrala Buss, Norrbotten.

Granbergs Buss blev åter ett norrbottniskt privatägt företag i mars 2013 då en ägarkonstellation bestående av Linus, Mats, Lars-Erik och Johan Granberg samt Boo Lindroth via sitt gemensamma bolag Granbergsgruppen AB köpte bolaget av Veolia Transport AB.

I oktober 2013 förvärvades sedan Arvidsjaur Trafik AB av Centrala Buss AB och i december 2014 förvärvades Brändö Bussen i Luleå och 2015 förvärvades Bodens Busstrafik i Sverige AB.

Linus Granberg

Nu gör man ytterligare ett förvärv genom köpet av Johanssons Buss i Kalix AB.

Under loppet av några år har nu Granbergsgruppen AB köpt fem lokala bussföretag i Norrbotten.

– Förvärvet av Johansson Buss i Kalix AB passar oss väldigt bra och är helt i linje med vår långsiktiga strategiplan.

Förutom att vi redan finns etablerade i samtliga fyra orter inom fyrkanten, nämligen Älvsbyn, Piteå, Luleå, Boden samt även i Arvidsjaur får nu en lokal närvaro i Kalix, Överkalix samt Övertorneå vilket innebär att vi kommer finnas representerade även i Östra Norrbotten, som vi ser som en marknad med utvecklingspotential.

Vi är väldigt stolta och glada över att få förvärva Johanssons Buss i Kalix AB och vi ska vårda och utveckla det på bästa sätt.

– För mig personligen som är född och uppväxt i Kalix känns det extra stimulerande med detta företagsförvärv.

Efter köpet av Johanssons Buss i Kalix AB förfogar vi genom våra fyra bussbolag sammantaget över en bussflotta på cirka 70 bussar och en omslutning på över 80 miljoner kr säger Boo Lindroth, Styrelseordförande och delägare i Granbergsgruppen AB.

– Det är med blandade känslor jag nu säljer vårt anrika familjeföretag.

Att få chansen att sälja till ett annat familjeföretag som är offensivt och vill utveckla sin verksamhet gjorde att jag tog det beslutet.

Granbergsgruppen tar över all personal så det blir ingen skillnad för dem.

Jag önskar Granbergsgruppen all lycka i framtiden säger Mats Johansson.

Källa: Pressmeddelande Granbergsgruppen

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.