10 tävlande -10 pallplatser

Tack ska ni ha – det gjorde ni bra Älvsbyn.. hörs

I lördags var ett litet gäng dansare och föräldrar från Dansdraget ner till Sundsvall för att tävla på R/C- tävlingen Draksnurren.

Arrangörsföreningen Dansklubben Altira arrangerade tävlingen i sin egen klubblokal i Sidsjön och dansare från Norrköping i söder ända upp till Kiruna i norr var på plats.

Dansdraget representerades av 10 dansare.

I Lindy Hop Vuxen R/Vuxen C/35+R gick det bra för Pontus Anderson och Ella Lidström som just gått upp i vuxen klass. Pontus och Ella slutade på en fin 4:e plats.

Ännu roligare för Dansdraget blev det när segrarna ropades upp och det visade sig vara Elias Johansson och Lisa Lundström.

I Boogie Woggie Vuxen R gick det också bra för Pontus och Ella som blev 2:a.

I Vuxen C- klass blev det ytterligare till 2:a plats genom Elias och Lisa.

Tävlingsdagen avslutades med Bugg som lockar flest tävlande och äntligen fick William Johansson och Nova Lindgren känna att när man tränar intensivt på något så ger det resultat.

Paret slutade på en mycket fin 2:a plats.

I den stora gruppen Bugg Vuxen C gick två av Älvsbyparen till direktfinal och övriga fick dansa extrachans för att försöka dansa sig in i finalheatet.

Martin Nilsson och Lisa Lundström lyckades bäst och hamnade på en 3:e plats.

Även det tillfälliga dansparet Axel Lindh och Ida Eklund dansade superbra och slutade på 6:e plats.

Elias Johansson och Maria Engström blev 7:a, strax utanför final och Pontus Andersson och Ella Lidström 12:a.

Sammanfattning: 10 tävlande, 10 pallplatser och Lisa tog ett guld, ett silver och ett brons.

Nästa tävling är den 16 februari och då åker alla dansarna från Dansdraget ner till Övik och tävlar på GP-tävlingen Paradisbuggen och på R-tävlingen Ringbuggen.

Text och Foto: Maria Engström/Dansdraget

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.